top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

4 důvody, proč byste měli pravidelně navštěvovat saunu



Zdraví je to nejdůležitější, co máme, proto je nezbytné o něj pečovat. Zkusili jste k jeho posílení někdy využít saunování? Jedná se totiž o velmi populární způsob, jak si odpočinout, vyplavit ze sebe přebytečné toxiny a napětí. Ve spojení s vyváženým jídelníčkem a pravidelným pohybem si můžete být jistí, že vás jen tak něco neskolí.


Posiluje srdce


Saunování samozřejmě nenahradí plnohodnotný trénink. Tepovou frekvenci ale zvyšuje v podobné míře jako sportování, což zlepšuje krevní oběh v těle a snižuje hladinu cholesterolu. To způsobuje snížení rizika kardiovaskulárních onemocnění včetně infarktu a mrtvice.


Zlepšuje dýchání


Pokud se potýkáte s častými záněty průdušek, tak zkuste zvážit saunování. Pobyt v sauně uvolní a rozšíří vaše dýchací cesty, což velmi pomáhá s léčbou a prevencí respiračních onemocnění.


Tento způsob léčby praktikuje i celá řada astmatiků. Na horké prostředí však každý reaguje jinak. Některým způsobuje saunování úlevu a jiní pociťují naopak zhoršení, proto je důležité tuto léčbu zkonzultovat se svým doktorem.



Buduje imunitu


Saunování může posílit váš imunitní systém vyvoláním stavu připomínajícího horečku tím, že zvýší tělesnou teplotu. Tělo v ten moment začne vytvářet více bílých krvinek, které v těle zabíjejí viry a bakterie.


Také samotné vystavování se tepelným změnám od zahřátí v sauně až po následné ochlazení, je prospěšné pro budování rezistence na rychlé střídání vysokých a nízkých teplot, s kterými se potýkáme po celý rok, ať už v rámci počasí v jarních, zimních a podzimních měsících nebo v létě, kdy je spousta místností klimatizovaná.


Uvolňuje od stresu


Pravidelné navštěvování sauny také odbourává stres, který může, pokud přeroste v chronický, způsobit oslabení imunitního systému. Saunování totiž snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu a zároveň podporuje produkci endorfinu - hormonu štěstí.


Kladné účinky saunování můžete na vlastní kůži vyzkoušet po celý rok ve vašem nejbližším saunovém světě Saunia.


1 006 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page